کتابداری تا اطلاع ثانوی تعطیل نیست؛
کتابخانهها به یاری کتاب و فضای مجازی روزهای کرونایی را رنگآمیزی کردند
مهدی قاسمپور تلاشهای کتابداران در فضای مجازی را تلاش کتابخانهها برای رنگآمیزی روزهای کرونایی با تکیه بر وسعت دنیای کتاب و کتابخوانی عنوان کرد.
مهدی قاسمپور کتابدار کتابخانه عمومی شهید بهشتی شهرستان آشخانه (استان خراسان شمالی) در گفتگو با پایگاه اطلاعرسانی نهاد کتابخانههای عمومی کشور با اشاره به فعالیت در فضای مجازی عنوان کرد: بعد از تعطیلی کتابخانهها، رسالت کاریمان ایجاب میکرد که کتابخوانی به محاق نرود و سعی کنیم در روزهایی که بیشتر مردم بیشتر وقت خود را در خانههایشان میگذرانند، با کمک و تکیه بر دنیای پر وسعت کتاب لحظههایشان را رنگآمیزی کنیم.
وی در ادامه افزود: در سال های اخیر بیشتر گروههای سنی حضوری ثابت در فضای مجازی دارند؛ لذا بهره گرفتن از ظرفیتهای این فضا در روزهایی که کتابخانهها از حیث فیزیکی بهناچار تعطیل شدهاند، بهترین تصمیم بود.
این کتابدار با اشاره به نخستین گام در آغاز فعالیت در بستر فضای مجازی، گفت: برای شروع برنامهها، ابتدا با سایر همکارانِ کتابدارمان در شهرستان آشخانه ارتباط برقرار کردیم و تصمیم گرفتیم که با برنامهریزی، تقسیم کار و ارائه ایدههای متنوع، فعالیتهایمان را در فضای مجازی آغاز کنیم.
قاسمپور همچنین خاطرنشان کرد: در کنار اطلاعرسانی از برنامهها و پویشهای نهاد در روزهای تعطیلی کتابخانهها، برنامههای دیگری همچون قصهگویی و معرفی کتاب را در فضای مجازی اجرا و به صورت روزانه و ثابت نیز کلاس آموزش نقاشی و کاردستی برای کودکان و نوجوانان برگزار کردیم.
وی در پایان با اشاره به دستاورد فعالیت کتابداران در فضای مجازی خاطرنشان کرد: حضور در فضای مجازی باعث میشود از طرفی حضور کتاب در زندگیها به فراموش سپرده نشود و از سوی دیگر آن دسته از افرادی که کمتر با کتابخانهها و فعالیتهایش آشنا هستند و میپندارند کتابخانهها تنها مکانی برای امانت دادن کتاب است بیشتر با این مکان فرهنگی آشنا شوند.